TS - Data lomailee 18 - 28.7.2024!

Pölynimureita ja silitysrautoja myydään wateilla, tietokoneita keskusmuistin ja tallennustilan nimissä. Nämä eivät kuitenkaan kerro juuri mitään tietokoneen suorituskyvystä. Merkittävässä asemassa ovat prosessori ja tietenkin myös kiintolevy. Koska vain kaveri* omistaa kaikki maailman prosessorit, niin me muut vertailemme prosessorien suorituskykyä cpubenchmarkin sivuilla.


Voit hakea prosessoria kohdasta "searchable CPU list" ja valita listalta max kolme prossua kerrallaan vertailtavaksi, esim näin:
prossuvertailu kokemäen ts-data

....Alla oleva CPU Mark kertoo millainen prosessori on kyseessä. Mitä suurempi luku - sen parempi. Voit myös lähettää linkin kaverille* tekemästäsi vertailusta, kopioi oma vertailusi selaimen osoiteriviltä.

Jos tuo luku on luokkaa 1000 tai alle, on turha odottaa että kone olisi mikään raketti. Itse asiassa sellainen kone on aivan painajainen, en keksi hitaudelle sopivaa adjektiivia. Erityisen kamalia ovat AMD APU prossut. Yök. Jätä ne mieluummin kauppaan.

Niin ja sitten kiintolevyistä: Suurimmassa osassa tietokoneista on edelleen mekaaninen kiintolevy eli HDD, jonka tallennuskapasiteetti normaalisti on 500GB - 1TB. Jos kiintolevyltä edellytetään nopeutta ja suorituskykyä, tällöin valinta on SSD - solid state disk jossa ei ole laisinkaan mekaanisia osia. SSD - levyssä ratkaisevassa asemassa ovat luku ja kirjoitusnopeus. Jälleen helppo nyrkkisääntö - mitä korkeammat nämä luvut ovat, sen suorituskykyisempi levy. Halvimmissa koneissa tuskin SSD - levyt ovat aivan huippuluokkaa, päivitys SSD -levyyn on järkevämpää tehdä jälkeenpäin.

Kokemäen TS-Data neuvoo sinua mielellään onnistuneen tietokonehankinnan tekemisessä. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

* Kaveri = Viimeisimmän, ei kaupoissa olevan teknologian omistava henkilö, legenda, myyttinen olento. Kaverin esilletuonti arkikielessä tapahtuu mm. näillä lauseilla: "Kaverilla on tosta se parempi versio", "Kaverilla oli tää jo viime vuonna", "On tääki ihan kiva mut mun kaverilla on kyl se..", "Ei tää kyl kaverin koneelle pärjää"

 

 

TS-Data aukioloajat 2024

Arkisin 9 - 16:30 (tai sopimuksen mukaan)
Lauantai ja sunnuntai suljettu


29.3. - 2.4. Suljettu
11. - 12.4 Suljettu

18. - 28.7.2024 Kesäloma

Puhelin: 010 212 2770

Whatsapp: whatsapp gcec4d6921 640 
 
Email: tomi.suovanen [a] ts-data.fi

Kokemäen TS-Data instagramissa Kokemäen TS-Data facebookissa


Käyntiosoite:
Skaffarinkatu 14
32800 KOKEMÄKI

Laskutusosoite:

Verkkolaskuosoite 003722368324
Operaattoritunnus 003726044706
Operaattori Netbox Finland Oy

Paperilaskut:
Vuorenpääntie 5
32810 PEIPOHJA

tai sähköpostilla: invoices [a] ts-data.fi

Y-Tunnus:
2236832-4

Olemme Kokemäen Yrittäjät ry:n jäsen. Kokemäen Yrittäjät ry on Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys.