TS-Data tietokoneen korjausVastaus tähän visaiseen kysymykseen kuuluu: ensisijaisesti kyllä. Edustamani yrityksen yksi johtavista ajatuksista on laitteiden elinkaaren pidentäminen, tarkennetaan vielä että lähinnä tietokoneiden kohdalla. Vuosien varrella olen korjannut kaikenlaisia ja -tasoisia koneita ja sitä työtä tehdään edelleen. Tosin käyttöjärjestelmien muuttuessa entistä raskaimmiksi, tietotekniikkakin vanhenee nopeammin. Windows 10 on ollut yksi virstanpylväs tässä asiassa, kone missä seiska toimi ihan hyvin on todennäköisesti liian "mopo" kympille.

Älylaitteen osalta käyttöjärjestelmän vanheneminen on se piste, jonka jälkeen Kokemäen TS-Datan osalta nostetaan "kädet pystyyn". Älylaitteen päivittäminen on mahdollista, mutta vaatii vähän poppaskonsteja ja toimivuudelle ei oikein sen jälkeen voi antaa takuuta.


Tässä jotain kriteereitä jolloin vanhan korjaus tehdään:

1. Laite täyttää tuetun käyttöjärjestelmän vaatimukset
Tuettu käyttöjärjestelmä tarkoittaa sellaista käyttöjärjestelmää, jonka valmistaja tarjoaa siihen laatu- ja tietoturvapäivityksiä. Käyttöjärjestelmä voi olla Linux, Windows tai MacOs. Jokaisella käyttöjärjestelmällä on omat kriteerinsä jotta se voi toimia koneessa. Näitä ovat prosessori, RAM -muistin määrä, piirisarja, massamuisti ja muut tekniset ominaisuudet, kuten secure boot, uefi, tpm....
CPU Benchmarkissa alle 1000 pistettä saaneella prosessorilla varustettu kone: Käyttökokemus Linuxilla parempi, Windowsilla takkuisempi, vaikka vaihdettaisiin SSD -levy. Jos mennään luokkaan 500 pistettä tai alle; Windows - unohda koko juttu.  

2. Varaosia on saatavilla
Tai korvaavia osia, valitettavasti lähinnä pöytäkoneissa. Korona -aika on hankaloittanut komponettien saatavuutta ja jos kyseessä on muutaman vuoden vanha läppäri, varaosien saatavuus voi olla hyvinkin eksoottista. Myös hinta voi olla yllättävä (negatiivisesti)

3. Koneesi ei välttämättä toimi enää Windowsilla mutta Linuxilla kyllä
Esimerkiksi Linux Mint on helppokäyttöinen ja helposti omaksuttava Linux -jakelu. Siinä toimivat ohjelmat kuten Google Chrome, LibreOffice, Firefox... Mintin käyttäminen ei ole sen kummempaa kuin Windowsinkaan, jotkut asiat tehdään hieman eri tavalla, ei rakettitiedettä. Linux on myös lähes virusvapaa ympäristö ja monet asiat toimivat suoraan ilman erillistä asentamista, ei muuta kuin johto kiinni ja menoksi.
Mutta jos tunnet itsesi pöljäksi ja vähän pelkäätkin että joskus joutuu painimaan jonkun asian eteen vähän enemmän, ei ehkä sitten sinun juttusi. Tosin sitä painimista on odotettavissa jokaisessa käyttöjärjestelmässä

4. Korjaaminen on taloudellisesti tai liiketaloudellisesti järkevää
Ratkaisu tehdään tapauskohtaisesti. Tässä kohtaa haluan sanoa että muutaman kympin hintaisia laitteita kuten tulostimia, ei kannata "katsoa" kuin maksimissaan puoli tuntia. Mikäli ongelma ei ratkea tässä ajassa, uuden hankkiminen on järkevämpi vaihtoehto. Laite voi olla korjattavissa jos viettää sen parissa tunnin jos toisenkin, mutta silloin sen pitäisi tapahtua lähinnä huvin ja urheilun vuoksi eikä laitteen hinta per tunti taksalla.

Terveisin Tomi

 

TS-Data aukioloajat 2023

Arkisin 9 - 16:30 (tai sopimuksen mukaan)
Lauantai ja sunnuntai suljettu

3. - 5.5.2023 Koulutuksessa
19 - 25.6.2023 Kesälomalla

28.8 - 3.9.2023 Kesälomalla
8. - 10.11.2023 Koulutuksessa

Puhelin: 010 212 2770

Whatsapp: whatsapp gcec4d6921 640 
 
Email: tomi.suovanen [a] ts-data.fi

Kokemäen TS-Data instagramissa Kokemäen TS-Data facebookissa


Käyntiosoite:
Skaffarinkatu 14
32800 KOKEMÄKI

Laskutusosoite:

Verkkolaskuosoite 003722368324
Operaattoritunnus 003726044706
Operaattori Netbox Finland Oy

Paperilaskut:
Vuorenpääntie 5
32810 PEIPOHJA

tai sähköpostilla: invoices [a] ts-data.fi

Y-Tunnus:
2236832-4

Olemme Kokemäen Yrittäjät ry:n jäsen. Kokemäen Yrittäjät ry on Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys.