Tietyt jutut kiertävät yhä uudelleen ja uudelleen Facebookin ihmeellisessä maailmassa. Yksi näistä on törkeyksiä postaavista hakkereista varoittava viesti.Kokemäen TS-Data facebook viesti

Vaan mikä on totuus? Jos hakkeri kirjoittaisi seinällesi, se tarkoittaisi sitä että kirjautumistietosi ts. salasanasi olisi pystytty jollain keinolla murtamaan. Ja se jolla salasanasi nyt on, kirjoittaisi seinällesi enemmän tai vähemmän mairittelevia juttuja.

Tällaisessa tapauksessa jos vielä pääsisit omalle FB -tilillesi, sinun tulisi vaihtaa salasanasi HETI. Mutta jos tilisi todella olisi hakkeroitu, et todennäköisesti pystyisi vaikuttamaan tapahtumien kulkuun, ainakaan välittömästi.

Onko näin käynyt?

Tavallaan. On olemassa selaimeen tarttuva haitake, joka pystyi postailemaan käyttäjän seinälle aikuisviihdeaiheisia kuvia ja vastaan on tullut myös FB -sovellus joka teki aivan saman. Nämä kuvat eivät näkyneet omassa uutisvirrassa, ainoastaan kavereiden. Molemmissa tapauksissa on siis kysymyksessä haittaohjelma.

Summa summarum

Jos näet että kaveriltasi ilmestyy päivityksiä jotka sisältävät jotain todella poikkeuksellista - järkevin tapa toimia on ilmoittaa hänelle että "sinun olisi syytä tarkistaa tieto/virusturvasi".
Ja ihan lopuksi, FB:n salasana on hyvä vaihtaa säännöllisesti, kuten myös käydä asetukset läpi.

Terveisin Tomi S.

Jokin aika sitten paljastui että AVG ja AVAST! antivirus keräävät käyttäjistään erilaista tietoa, ja tämä tieto on sitten kauppatavaraa kolmansille osapuolille. Ei ole missään nimessä yllätys eikä ihmeellinen asia, että tietokoneohjelma kerää käyttäjästään tietoa ja näiden ohjelmien kohdalla tietysti ohjelmien ilmaisuus perustuu tähän.

Tästä johtuen Windows -tietokoneet jotka huolletaan, käyttöönotetaan ja valmistetaan Kokemäen TS-Datan toimesta, niissä virustorjuntana on Microsoft Security Essentials (Vista/7) ja Defender (8/10), mikäli halutaan käyttää ilmaista virustorjuntaa. Ymmärrän ja tiedän että myös Microsoft kerää käyttäjistään tietoa, mutta kenties se tieto on sitten vain Microsoftin käytössä*.  Ko. virustorjunta on myös Pirkko/Pentti Peruskäyttäjälle täysin riittävä. Esim. Avast! ilmaisversiossaan tarjoilee kaikenlaista muuta ponnahdusikkunaa ja pulputusta, jotka ovat omiaan hämäämään Pirkkoa ja Penttiä. Kenelläkään meistä ei ole tarvetta antaa itsestään yhtään enempää tietoa kuin on tarvis. Olet varmasti törmännyt jo siihen että verkkokaupasta katsomasi tuote kummittelee kohta mainoksissa. Omakohtaisesti tämä ärsytti kun katsoin puseroa mistä en oikein tykännyt ja sehän sitten näkyi parin kuukauden ajan mainoksissa.

Maksullisista virustorjunnoista minulla ei ole mitään erityistä suosikkia, enkä mainosta tässä minkään valmistajan tuotetta. Maksullinen virustorjunta on muutaman kympin investointi vuositasolla. Jos olet todella huolissasi internetin pöpöistä, silloin suosittelen että sanot Windowsille hellät jäähyväiset, tuot koneesi TS-Dataan ja laitamme siihen Linux Mintin. Järkevää on myös se että sinulla on laite jolla hoidetaan asialliset hommat ja toinen millä ollaan kuin Ellun kanat.

Mukavaa joulunodotusta!

Terveisin Tomi

*Kyllä, olen kuullut Edward Snowden -nimisestä henkilöstä :D

win10Microsoft julkisti heinäkuun lopussa uuden käyttöjärjestelmänsä Windows 10:n. Päivittäisinkö vai enkö päivittäisi, kas siinä pulma? Jos käyttöjärjestelmäsi on Windows 7 tai 8/8.1 olet huomannut ilmoitusalueella uuden kuvakkeen, jonka avulla voit varata itsellesi veloituksettoman päivityksen seuraavaan käyttöjärjestelmäversioon.

Pölynimureita ja silitysrautoja myydään wateilla, tietokoneita keskusmuistin ja tallennustilan nimissä. Nämä eivät kuitenkaan kerro juuri mitään tietokoneen suorituskyvystä. Merkittävässä asemassa ovat prosessori ja tietenkin myös kiintolevy. Koska vain kaveri* omistaa kaikki maailman prosessorit, niin me muut vertailemme prosessorien suorituskykyä cpubenchmarkin sivuilla.

TS-Datan Helpdesk on ollut nyt käytössä viikon verran ja ainakin omat kokemukset ovat pelkästään positiivisia! Hyviksi puoliksi katson ehdottomasti sen, että molemmille osapuolille jää historiatieto tehdystä työstä johon voidaan palata tarvittaessa jatkossakin. Kun saat laskun tehdystä työstä, palvelupyynnön numerosarja on myös laskulla. Näin voit halutessasi katsoa viestiketjun uudelleen.

Helpdesk löytyy osoitteesta: http://www.ts-data.fi/helpdesk tai http://tuki.ts-data.fi

Jos vierastat sähköistä yhteydenottoa, niin edelleen voi ja pitääkin soittaa tai vaikka tulla käymään!

Terveisin Tomi

Puhelin: 010 212 2770
Sähköposti: tomi.suovanen [a] ts-data.fi


Käyntiosoite:
Skaffarinkatu 14
32800 KOKEMÄKI

Laskutusosoite:
Vuorenpääntie 5
32810 PEIPOHJA

Y-Tunnus:
2236832-4