Tähän blogiin ilmestyy satunnaisesti yrittäjän mietteitä. Asiasta ja vierestä. Osa teksteistä saattaa olla kuivalla huumorilla höystettyjä.

Täällä blogikirjoituksissani yksi vanhoista artikkeleista on "Windows 10 on täällä" - sen olen kirjoittanut melkeinpä kymmenen vuotta sitten.

Tuolloin monen tietokoneessa oli Windows 7 ja uuteen käyttöjärjestelmään siirtyminen pelotti ja epäilytti. Muistan miten seiskaan oli saatavissa sellainenkin ohjelma joka esti pysyvästi kympin päivittymisen.  Toisinaan päivittäminen tapahtuikin käyttäjän estoista huolimatta, aamulla saattoi konetta avatessa ollakin yllätys - entinen käyttöjärjestelmä oli päivittynyt kymppiin. Niitä sitten kehuttiin rikkaalla suomen kielellä ja palautettiin vanhaa järjestelmää takaisin.

Moi!

Vuosi alkaa olemaan vähissä ja joitain poikkeuksia on aukioloajoissa. Tässä tiivistelmä:

Arkisin klo 9 - 16:00
Lauantait ja sunnuntait suljettu.

Kannattaa soittaa ennen kuin olet tulossa toimistolle. Minulla on jonkin verran liikkuva työ, enkä aina välttämättä ole paikan päällä. Syömässä käyn 11 - 12 aikoihin. 

Nyt tiedossa olevat päivät jolloin EN ole töissä tänä vuonna

23. - 25.11.2022 koulutuksessa
6.12.2022 itsenäisyyspäivä
23. - 26.12.2022 joulun viettoa

En ole osannut vielä päättää olenko joulun ns. välipäivät töissä, todennäköisesti kyllä...

Tiedotan poikkeavista aukioloajoista facebookissa, instagramissa ja kotisivuilla.

Terveisin Tomi


TS-Datassa voit maksaa myös Klarnalla!
Aiheuttiko korjauslasku sydämentykytyksiä tai tekisikö mieli uutta konetta mutta just nyt likviditeettitilanne ei oikein salli sitä?

Heinäkuusta 2022 lähtien Kokemäen TS-Data tarjoaa maksutavaksi myös Klarnan  !

Maksa verkkopankkimaksulla tai kortilla heti. Maksa myöhemmin joko 30-päivän ilmaisella maksuajalla tai pilkkomalla suuremmat maksut eriin. Jopa 36 kk maksuaikaa. Lisätietoja Klarnasta löydät heidän omilta sivuiltaan osoitteessa https://www.klarna.com/fi/Tällä viikolla (40/22) Microsoft julkisti uuden version Windows 11 -käyttöjärjestelmästä 22H2

Windows 10:n myötä esiteltiin noin puolivuosittain jaettavat käyttöjärjestelmän versiot, jotka vuoden 2020 loppupuolella nimettiin malliin vuosiH1/H2.

Windows 10:n viimeinen versio tällä hetkellä on 21H2 ja kuten alussa jo mainittu niin 11:n 22H2. Oman käyttämäsi version saat selville kun painat windows -näppäin ja r, suorita ikkuna avautuu. Kirjoita tähän laatikkoon winver ja paina OK, avautuvassa ikkunassa näet oman koneesi tiedot.

On tärkeää että tietokoneesi on tuetussa versiossa jotta se saa tarvittavat laatu- ja suojauspäivitykset. Pelkästään se että koneessasi on Windows 10 ei tarkoita sitä että se on tuettu käyttöjärjestelmä, sen tulee olla myös päivitetty. Jos olet ostanut/huollattanut koneesi minulla - se lähtee aina mukaasi viimeisimmässä versiossa. 

Uusin Windows 11 tarjoaa tietysti paljon uusia ominaisuuksia  ja niiden hyödyllisyydestä voidaan olla montaa eri mieltä :)

Merkittävin muutos on se että asennuksen jälkeen koneeseen on kirjauduttava Microsoft -tilillä. 
Jahka koneeseen on kirjauduttu MS -tilillä, siihen voi luoda paikallisen tilin joka ei tarvitse olla MS -tili. Edellisen version kikka ei enää toimi, nimim. kokeiltu on.

Mutta jo kympin aikana ja jatkossa varmasti enenevässä määrin Windows/Microsoft haluaa että koneeseen kirjaudutaan MS -tilillä. Näitä "herjoja" kirjaudu nyt niin elämäsi paranee ollaan tosiaan totuttu näkemään jo kympissä. Helpoin tapa lienee jatkossa luoda MS tili, niin kone lakkaa valittamasta. Onhan siinä tiettyjä positiivisiakin puolia, kuten OneDrive -pilvitallennustilan ilmaisen osion käyttöönottaminen. Mikä on microsoft tili, tästä lisätietoa.  Se hyvä sentään on että MS -tilin voi onneksi luoda olemassaolevaa sähköpostia käyttäen.

Tämmöistä tämä on, kaiken tämän takana tietysti on että käyttöjärjestelmän valmistaja haluaa kerätä lisää telemetriatietoa käyttäjistä kuka tietää minkä tarkoitusperän vuoksi. Kai niillä sitten niitä kohdennettuja mainoksia tarjotaan. Kuka tietää, mutta käyttäjälle se tarkoittaa taas uutta tiliä ja tietysti sitten taas salasanakin pitää opetella.

Terveisin Tomi

Kokemäen TS-Data verkkolaskutusPitkän pohdinnan jälkeen olen ottanut verkkolaskutuksen käyttöön yrityksessäni. Ensimmäiset kokemukset sekä lähettämisestä että vastaanottamisesta ovat positiivisia.

Lasku lähtee vastaanottajalle ja ei tarvitse miettiä menikö se nyt oikeaan sähköpostilaatikkoon tai kuinka kauan posti kuljettaa kirjettä perille.

Olen myös vastaanottanut ensimmäisen verkkolaskuni ja sen käsitteleminen laskutusohjelmassa oli varsin kätevää. 

Joten: Tulen jatkossa lähettämään laskut ensisijaisesti verkkolaskuina jos yritykselläsi on verkkolaskutus käytössä. 

Toivon myös itse ensisijaisesti saavani laskut verkkolaskuina.

Kokemäen TS-Data
Verkkolaskuosoite: 003722368324
Operaattori: 003726044706 Netbox Finland Oy

Paperilaskut:
Vuorenpääntie 5
32810 PEIPOHJA

tai sähköpostilla: invoices [a] ts-data.fi

Terveisin Tomi

TS-Data aukioloajat 2024

Arkisin 9 - 16:30 (tai sopimuksen mukaan)
Lauantai ja sunnuntai suljettu


29.3. - 2.4. Suljettu
11. - 12.4 Suljettu

Puhelin: 010 212 2770

Whatsapp: whatsapp gcec4d6921 640 
 
Email: tomi.suovanen [a] ts-data.fi

Kokemäen TS-Data instagramissa Kokemäen TS-Data facebookissa


Käyntiosoite:
Skaffarinkatu 14
32800 KOKEMÄKI

Laskutusosoite:

Verkkolaskuosoite 003722368324
Operaattoritunnus 003726044706
Operaattori Netbox Finland Oy

Paperilaskut:
Vuorenpääntie 5
32810 PEIPOHJA

tai sähköpostilla: invoices [a] ts-data.fi

Y-Tunnus:
2236832-4

Olemme Kokemäen Yrittäjät ry:n jäsen. Kokemäen Yrittäjät ry on Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys.